5. juni 2008

Varme junidager


Det er varme dager i Trøndelag. Symaskinen har stått urørt i flere dager. Vi er ute stort sett hele tiden. Nyter de fine sommerdagene.


Innimellom må jeg likevel innom syrommet mitt. Må bare rote litt rundt i stoffbunkene for å se om jeg finner noen fine fargekombinasjoner som kan passe inn i et eller annet syprosjekt senere en gang...


I dag kom jeg over disse miniatyrblokkene i log cabin som jeg sydde en gang i vinter. De er ganske små, bare 7 cm. Strimlene blir 1 cm ferdig sydd. 16 slike små blokker har jeg sydd. Hva jeg skal bruke dem til vet jeg ikke riktig ennå...


Blokkene er sydd på papir. Slik ser de ut på baksiden før papiret er revet av. Jeg liker denne teknikken veldig godt for alt blir så nøyaktig.


Framgangsmåten fant jeg i Trine Bakkes bok "Lappesaker", en flott bok som jeg henter masse inspirasjon fra.Må ha med litt hage i dette innlegget også. Mine selvsådde lupiner blomstrer.Ja, og så kom Quiltemagasinet i posten i dag! Nå skal jeg sette meg på verandaen med en kopp kaffe og virkelig studere alle de fine lappesakene!

21 kommentarer:

 1. Your blocks are lovely and also your plan!
  Kind regards

  Sonnja & Beertje Zonn
  From the Netherlands

  SvarSlett
 2. De var virkelig bare flott, disse miniblokkene. Ha ei riktig fin helg.

  SvarSlett
 3. Flotte miniblokker du har sydd. Jeg har en bok av Donna Fite McConnell som heter " Fun with Miniature Log Cabin Blocks ". Jeg har sydd et vegg bilde av miniblokker etter mønster fra boka. Jeg kan godt ta noen bilder fra boka og sende deg på e-post hvis du trenger ideer....bare si fra. Ha en fin helg :O)

  SvarSlett
 4. Ta en titt innom bloggen min ,det ligger en liten oppmerksomhet til deg der . Beige og blått er flotte farger sammen. Venter spent på resultatet.

  SvarSlett
 5. Fine små blokker. Papirsøm blir alltid bra. Spennende å se hva du skal bruke dem til. Ønsker deg en god helg i varmen!

  SvarSlett
 6. Så fine Log Cabin-blokker! Eg så vidt prøvd å sy denne teknikken og har lyst til å prøve det igjen. Sikkert lurt med papir! Det er kjekt å få Quiltemagasinet i posten. Det er alltid noko som eg får lyst til å lage der, særleg mønstrene til AnnAka og Lise Bergene. Men det var denne tida då..... Ønsker deg ei flott helg!!

  SvarSlett
 7. Hei!
  Jeg er innom bloggen din av og til, som jeg synes er veldig fin. Du er en kreativ dame! Har en overraskelse til deg, som du vil finne på min blogg.

  Janne

  SvarSlett
 8. Disse lager du nok noe fint av! Var jo en god idè i boka også, ser jeg. Flotte blomster!

  SvarSlett
 9. Kjempefine blokker. Bruntoner og blåtoner er nydeleg saman. Du lagar mykje fint, så du tryller vel fram noko lekkert av desse blokkene også. Gleder meg til å følgje med vidare.

  SvarSlett
 10. Hallo Rannveig!
  Flere fine lapper!Blir spennende å se hva du finner på med disse:-)

  Synes du skrev et sted at du har en "liten" hage,men hvordan får du da plass til så mange fine planter? Vi har også en liten hageflekk,men ikke så mange fine blomster.Tror de fleste av mine blomster ikke blomstrer før senere på sommern.
  Nå ser det ut som det blir håndarbeidsvær til å sitte inne i denne uka.Kjøpte meg også Quiltemagasinet da jeg syklet en tur til Heimdal i går.Kanskje det blir en ny løper med insirasjon derfra som blir neste prosjekt?
  Må bare sy ferdig to toalettmapper (bursdagsgaver)først...
  Hilsen fra Bitte ;-)

  SvarSlett
 11. Det er helt riktig det, nyyyyyt sommerdagene.

  SvarSlett
 12. Sydd på papir????? Hvordan gjør man det da??? Nydelige små blokker!! Har prøvd meg på litt sånn en gang, men det blir ikke helt bra! Så tipset med papir må jeg finne ut av! Kos deg videre i sommeren! Klem!

  SvarSlett
 13. Heisann!
  Da ligg noko t deg i bloggen min! You make may day! Koooz deg

  SvarSlett
 14. Jeg er så imponert at du syr nå, selv i denne herlige sommervarmen! Jeg har vel ikke sett på min symaskin på snart to måneder, og må innrømme at jeg begynner å savne den... Men nå på våren og sommeren er det så masse annet man skal ha gjort... bla. hage... men ved første regnværsdag skal jeg ut til atelieret mitt igjen. De små log cabin-lappene dine er utrolig søte, og så nøyaktige. Virkelig imponert er jeg. Skal bli spennende å se hva du lager av dem.

  SvarSlett
 15. Beige og blått er ein fantastisk kombinasjon. Du lagar så fine ting! Og eg som var så dum å avbestille Quiltemagasinet i eit anfall av sparing, eg angrar allereie...

  SvarSlett
 16. Åh, så fint, jag gillar färgerna ihop! Så sugen på att sy blir jag då jag ser, men man kan ju inte göra allt samtidigt. Eller kan man?

  SvarSlett
 17. Så gøy å komme over fine ting en har sydd før,er sikker på at du finner noe flott å bruke de til. Fargene var iallefall flotte sammen. Ha ei super helg.

  SvarSlett
 18. Hei, hei :o)

  Så utrolig flotte blokker du har sydd, fargekobinasjonen er bare helt fantastisk. Jeg er veldig svak for blått, spsielt i kobinasjon med beig/brunt eller hvitt........

  Gøy å se at du har gjort det på papir!! Trine Bakkes bok er en bunnløs inspisrasjonskilde.... Har du lest boken Quiltegleder? Der videreføres en del av hennes tanker :o)

  Ha en fin søndagskveld!!

  SvarSlett
 19. Heia.
  Logcabin blokkene dine er bare helt skjønne. Mange i quiltekubben holder på med å lage sånne små logcabin blokker med håndsøm.
  Jeg har ikke kastet meg ut i det ennå, men fikk jo veldig lyst år je fikk se dine...

  SvarSlett
 20. logcabin blokkene dine er virkelig fine.Nydelige farger. Gleder meg til å se de ferdig

  SvarSlett
 21. Nice Blogs.....gracias x logcabin idee, Danke...gracias
  Maryte Buenos Aires - Argentina

  SvarSlett