7. november 2007

Oldemors gamle album

Dette fine gamle albumet har tilhørt min oldemor Kaia Jørgine.
Kaia var min bestefars (farfars) mor.
Albumet har nok vært flott en gang i tiden. Nå er det slitt, låsen har gått i stykker og ryggen har nesten løsnet. Men jeg er så glad i det likevel. Vintermotivet foran er så fint synes jeg.
Da jeg var lita var det stor stas å få sitte i sofaen hos bestemor og bestefar og se på de gamle bildene. Jeg har nok alltid vært fasinert av gamle dager.
Bestefar er 92 år gammel nå, men han husker så mye! Jeg har skrevet ned mye av det han har fortalt meg om disse menneskene.
Her er mange fine bilder av oldemors slektninger. Hun hadde åtte søsken. Mange av bildene er av hennes søsken og deres familier.
På bildet til venstre her ser vi Kaias bror Martin som utvandret til Amerika da han var ung. På den andre siden er det brødrene hennes Paul og Elias. Elias døde av tuberkulose da han var 23 år gammel.


Øverst her er det bilde av to av søstrene til Kaia, Anna og Marie.


Og her er oldemor Kaia Jørgine selv.

18 kommentarer:

 1. wow! For et fantastisk flott album!! Helt utrolig!

  Klem Anita

  SvarSlett
 2. For eit flott minne å ha etter oldemor! Veldig lurt å skrive ned litt om personane på bildene og!

  SvarSlett
 3. For en skatt du har der og så fint at bestefaren din kan fortelle deg om disse slektningene dine. Utrolig flott! Oldemora di var veldig pen også, det er ofte slike gamle bilder gjør at ansiktene blir så harde og mindre pene, men dette var et unntak.

  SvarSlett
 4. Så koselig med slikke gamle bilder... Albumet var jo bare sjarmerende...

  Ha en koselig kveld...

  SvarSlett
 5. Å så spennende. Nydelig album. Jeg pleide også å sitte hos mormor og bla i det gamle albumet... Koselige barndomsminner.
  Klem.

  SvarSlett
 6. Nydelig album! Jeg blir helt fasinert av alle de fine klærne de hadde på den tiden, ikke som i disse dager nei. Hadde vært spennende å vært tilbake i den tiden, bare for noen uker:)
  Ha en flott dag!
  Klem:)

  SvarSlett
 7. Jag har också två såna gamla album med bilder från förr, jag har scannat in alla på datorn och lagt ut dom på en svensk släktforskningsite så att folk kan hitta igen sina gamla släktingar.

  SvarSlett
 8. Vilket vackert album! Jag förstår att du har det kärt.
  Roligt att din farfar kan berätta för dig så att du kan spara alla berättelser.
  Man blir så fascinerad av att titta på gamla fotografier och det väcker nyfikenhet.
  Jag ska forska lite i våra gamla bilder.
  Måste få säga också att du skapar helt underbara ting, har suttit och beundrat allt fint en lång stund nu.
  Kram

  SvarSlett
 9. Utrolig verdifullt å ha! Så kjempegøy å ha så fine bilder av forfedrene og å kunne studere kreasjoner og klær fra den gangen. Og moro å kunne vise barna!!

  SvarSlett
 10. Litt av en skatt du har der ! Ta vare på den og lær videre verdien av disse flotte gamle tingene! Kos dæ me torsdagen!

  SvarSlett
 11. Flott album! Ser at den ligner i fasongen på den jeg viste her tidligere. Veldig fine. Det er fint at man tar vare på slikt, lurt å skrive ned det bestefaren din vet om personene på bildene. Mormor har også fortalt mye om de i det albumet vi har. En fetter av meg holder på å samle mange bilder og info om gamle slektninger, han skal lage en bok som vi i slekta skal ha. Det blir spennende! Han får den trykket opp i flere eksemplarer.

  SvarSlett
 12. Litt av ein skatt du har der! Er eit par slike album i mor mi sitt skattkammer også.


  God helg :o)

  SvarSlett
 13. Vilket fantastiskt album! Så vackert! Det bästa av allt är väl att någon kan berätta vilka som finns på bilderna. Jag har också ett gammalt album, men inte lika vackert på framsidan. Albumet kommer från min gammelmormor (oldemor?) och jag skall visa upp det på min blogg så småningom.

  SvarSlett
 14. Nydeleg album! Utruleg interessant med gamle bilder, og om ein får litt historiar knytta til er det kjempeartig. Samla inn ein del til fylkesarkivet for nokre år sidan og fekk ein del spennande historiar på kjøpet. Takk for helsing forresten! Ser eg har vært inne her før, koseleg blogg, så eg tek nok turen fleire gangar!

  SvarSlett
 15. Skikkelig fint gammelt album var dette! Jeg er også veldig glad i gamle bilder, og i det hele tatt i "gamle dager". Så lurt at du har skrevet ned mange av historiene til bestefaren din. Det er jo en skatt å ha for framtida. Ønsker deg en god lørdagskveld!

  SvarSlett
 16. Så utruleg fint album. Mormor har også eit slikt som eg alltid kikkar i. Fekk det med meg til Bergen ein gong, men det var heilt feil, så eg sendte det tilbake der det høyrer heime (hos mormor). Kos deg med ditt album! Riktig god helg :)

  SvarSlett
 17. For en nydelig skatt, nydelige bilder som ble tatt i gamle dager. Smart å skrive ned hva din bestefar forteller, jeg tenkte selv jeg skulle gjøre det når min bestemor levde, hun ble 94 og døde for et par år siden, men jeg gjorde det aldri. Tok meg aldri tid til det, angrer fælt på det i dag. Har heldigvis en far som vet mye om slekten, så jeg får begynne å notere fra ham. Ha en fin søndag, klem.

  SvarSlett
 18. For en vakker skatt å eie. Heldige du!

  SvarSlett