29. februar 2008

Læsta

Jeg har strikket raggsokker, eller "læsta" som vi kaller dem. Disse er til eldstegutten på 15 år. Han er storforbruker av sorten. Går med dem hele tiden nå på vinteren. Heldigvis har han både bestemor, oldemor og "gammel"-tanter som strikker til ham. Det trengs!

Raggsokker er ikke det artigste eller mest utfordrende jeg strikker, men det er veldig greit som TV-strikking. Går liksom av seg selv. Jeg bruker alltid å legge opp til begge sokkene samtidig. Det er nemlig utrolig kjedelig å begynne med sokk nummer to etter at den første er ferdig...

Jeg har brukt sportsragg fra Vikinggarn . Det er første gangen jeg lager noe med dette garnet, men det var veldig behagelig å strikke med. Håper bare det er slitesterkt også.

7 kommentarer:

 1. Flotte "læsta"! Eldste sonen min spurde meg forrige helg om eg ikkje kunne strikke nokre vanlege grå sokkar til han. Han ville ha nokre som ikkje var så fargerike og spesielle... Vel, det er no greit at dei veit kva dei vil!

  SvarSlett
 2. Fine læsta. Skulle ønske jeg kunne dette. Læsta og votta er noe jeg har som mål å lære meg å strikke i år..... Ha ei fin helg.

  SvarSlett
 3. Fine labba.... og det kan en ikke få nok av.

  Jeg har ikke strikket labba på mange år, siden svigermor produserer ved behov. Men nå har jeg kjøpt ei bok med så mange fine og artige oppskrifter, så nå hr jeg planer iallefall.

  Ha ei god helg du også.

  SvarSlett
 4. Ja, læsta e godt å ha på sæ. :) Vi bruke det mye her også nu på denna tida av året. De så fin ut, de du har strikka.

  SvarSlett
 5. Slike får man aldri nok av... godt til kalde vinterføtter ja :-)

  SvarSlett
 6. Flotte læster, her i huset blir de kjøpt på Cubus, men det er jo så skjønt med hjemmestrikkede. Min mormor strikket alltid til oss når vi var små, men det er lenge siden den. Nydelig fotoalbum du viser i innlegget nedenfor. Ha en fin uke, klem fra meg.

  SvarSlett
 7. Heisann.

  Fine læsta, æ bruker også masse læsta, hele året, og det e det æ like best å strikke.. Men æ bruke mest å strikke russelesta, og andre med mønster.

  SvarSlett