21. april 2009

Dukkemor

Jeg har nok alltid vært en ordentlig dukkemamma. Her er jeg to år gammel. I dukkesenga ligger Anne-dukken. Den blå dukkevogna fikk jeg i bursdagsgave.

I påska tok jeg bilde av dukkesamlingen. Dukken til høyre bakerst kjøpte jeg selv. Jeg sparte og sparte helt til jeg hadde råd. Hun hadde et lite navneskilt rundt håndleddet som det sto "Anette" på. I ryggen hennes var det en luke som en kunne sette små plater inni slik at hun kunne le, gråte og synge.

Her er Anne-dukken.


Denne dukken lekte jeg mye med. Hun var passe stor og veldig babyaktig og søt.


Tjorvendukken var jeg veldig glad i. Hun hadde kjøpte klær som var beregnet for henne. Jeg hadde setesdalsbunad til henne og cordfløyelsskjørt med hvit bluse til.

Her er mamma og jeg på sommerferie hos mormor og morfar. Denne dukken ble nok med meg hjem fra ferie. Jeg har den fremdeles. Tror det er en "Marianne"-dukke.

Og her ser dere mine aller første hjemmesnekra dukkeklær. Først lærte jeg å hekle luftmasker og da produserte jeg metervis med luftmaskeremser. Etterhvert lærte mamma meg fastmasker. Tenk alt jeg kunne hekle da! Jeg husker godt lykkefølelsen ved tanken på alle mulighetene, alt jeg kunne lage... Det var nesten som å lære å lese!
Heldigvis har hekleferdighetene blitt bedre med årene, men jeg er likevel bittelitt stolt av de første kreasjonene!

26 kommentarer:

 1. Dette er berre heilt utruleg å sjå. Tenk å ha alle desse minna frå barndommen!

  SvarSlett
 2. Heia Rannveig !
  Var ikke vanskelig å se at det er deg på bildene. Artig å se de gamle dukkene dine,flere av dem ligner faktisk på noen av de dukkene jeg selv hadde som liten.
  Noe av det artigste med å leke med dukker var jo å lage klær til dem...
  Ja,nå er det ikke lenge igjen til Stoff &stil åpner dørene her i Trondheim. Begynner å få fyllt opp butikken med varer, siste finpussen igjen nå, så er vi klare. Du må si fra når du tar deg en tur til Trondheim,så vi kan treffes, hadde vært artig :-)
  Hilsen Bitte

  SvarSlett
 3. Dette var koselig å få se, Rannveig! Du var nok like glad i dukker som meg, da jeg var lita. :) Så søte bilder av deg og dukkene. Bildet av alle dukkene samlet var også flott. Mamma hadde en slik Anne-dukke da hun var liten, den brukte jeg å få låne av og til. :)

  Kjempefin veske i innlegget under, likte det blå stoffet med blomster på.

  SvarSlett
 4. Så heldig du er som har så fine minner fra barndommen. Har noe jeg også, litt dukkeklær og babyklær. Det er hyggelige minner

  SvarSlett
 5. Så flott at du enda har dukkene fra du var barn,skulle ønske jeg hadde det jeg også.
  Koselig minner du forteller om
  Ha en fortsatt fin uke

  SvarSlett
 6. Sa artig a se alle dukkene og klærne du selv laget. Jeg kjenner mig veldig gott igjen, jeg hadde mange dukker og laget mye töj selv, strikket, heklet og sydde.. Har bare gutter, men har sa lyst til en Baby Born bare til a lage klær til den! Tusen takk for en koselig kommentar! Men jeg vil ikke gi en falsk bilde av meg selv...ikke alt var nytt pa bloggen: de runde, gule spisebrikker og dresden plate er ikke nye, jeg siger fra pa bloggen at de er gamle, haper at du forstar nok i islandsk til a skjönne det!
  Ha det bra!

  SvarSlett
 7. Så roligt att se dina dockor, jag har liknande. Jag sydde mycket kläder till mina dockor också. På den tiden hade man inte så mycket leksaker utan lekte med sin kära favorit docka.
  Ha det bra!

  SvarSlett
 8. Å så fine dukker. Jeg tror jeg må ta en tur på loftet hjemme og lete etter mine gamle Tjorvendukker. Vi er nok mange som lærte strikke- og heklekunsten ved å lage dukketøy.

  SvarSlett
 9. Oi, en sånn Anette hadde jeg også, med gule plater med ulike lyder på :P Akkurat samme kjolen også!

  SvarSlett
 10. Jeg var også en dukkejente når jeg var liten. Elsket å gå på trilletur og jeg kom til å tenke på i vinter med så mye snø vi hadde at jeg satte dukken på sparken når det ikke gikk ann å trille med dukkevogn. Jeg hadde også tjorven dukke. Artig å se bildene dine!

  SvarSlett
 11. Kjempeartig at du delte dette med meg/oss:)Også så flott at du har tatt vare på alt,t.o.m de første klærne du laget.
  Gikk straks tilbake til barndommen.
  Nydelige dukker!
  Jeg hadde ei stordukke som het GRO husker jeg.Også hadde venninna mi ei dukke jeg var så glad i.Den hadde så nydelig hår.Ho var snill og lot meg ha den når vi lekte.
  Jeg var også ei dukkejente.Lekte med Dokker til jeg var 14 år...da var det rett over til gutter,he he!
  Du får ha en flott vårkveld!
  Her regner det.JIPPI!!!

  SvarSlett
 12. Så koselige bilder... og så artig å se dukkene.
  Hvor gammel var du da du lærte å hekle da?

  Det ligger forresten en Award til deg i bloggen min.

  SvarSlett
 13. Så koselig med gamle dukker! Har noen jeg også, trygt plassert i hylla hos mine foreldre:0) Jeg hadde også en Annette dukke, den er lik den som sitter bak til venstre idet bildet, helt lik og min stoooore favoritt som var med OVERALT! Fine små dukke klær også! Nå skal jeg sy bittelitt, mens Ane ser på barnetv:0) Kos deg du også!

  SvarSlett
 14. Såååååå koselig innlegg - jeg er 43år og kjente igjen både klær og dukker. Tjorven-dukken var nok min favoritt.
  Ha en fin dag og helg :0)

  SvarSlett
 15. Hei
  Så koselige dukkebilder. Jeg hadde også mange dukker nå jeg var liten. De bor forsatt i mitt barndomshjem. Jeg har to sønner som ikke akkurat bryr seg om dukker. Så da har de likegodt blitt boende hjemme der de alltid har bodd:) Så søt du også var på bildene. Ha en fin helg :)

  SvarSlett
 16. Så koselig at du har lagt inn så mange bilder fra du selv var lita,er fint å mimre litt og at sånt ikke går i glemselen;)
  Det ligger noe til deg i bloggen min;)

  SvarSlett
 17. Så koselig å mimre tilbake i tid :o) Morsomt at du har gjemt dokkeklærne . Sikker mange timer med arbeid der ja :o)))
  god helg te dæ !

  SvarSlett
 18. Så koseleg å lese og sjå bilda her. Sånn Annedukke hadde yngste søster mi også. Me to andre søstrene hadde mørkt krølla hår på våre+ litt meir smilande munn.

  God helg :)

  SvarSlett
 19. å så koselige bilder...tjorven dukka hadde æ å...likte den veldig godt....men du, e så spent på lappeteppe....go helg

  SvarSlett
 20. Heihei!
  For et hærlig innlegg!
  Dukken med plater i ryggen husker jeg godt, hadde en slik en selv. Desverre har jeg ingen av mine dukker (kun en liten bamse) Jeg har visst flyttet så mange ganger at dukkene mine har blitt borte underveis:(

  Fantastisk at du har tatt vare på klærne også, de vare jo bare sjarmerende altså!:)

  Ønsker deg en superfin søndag!
  Stor klem fra Chatrine:)

  SvarSlett
 21. Å så fine bilder ett skjønt innlegg.
  Har tatt vare på alle mine dukker.
  Du var tidlig ute med heklenåla.
  Koselig at du har tat vare på dettte.
  Du lager mye flott det sier jeg som har handlet en del hos deg.
  Ha en fin uke og kos deg :)

  SvarSlett
 22. Åh den tjorvendukken er helt lik den min søster hadde ;)
  Min var lys... hehe
  Klem Maria fra Idekroken

  SvarSlett
 23. Heia, ååå artig med disse dukkene og dukkeklærne du laget :-)var et kjempetrivelig innlegg å lese... gleder meg så mye til å se hekleteppet ditt, tipper du er ferdig snart. Ha en fortsatt fin dag.

  Sissel

  Ps. ligger en hilsen til deg på bloggen min.

  SvarSlett
 24. Hei, så morsomt at du har tatt vare på dukkene dine! Husker godt dukkene med plate inni som man kunne snu. Det var stas!

  SvarSlett
 25. Har selv Anne-dukken, kjørven og barbidukken sittende i kjelleren på en hylle. Dette var koselig og se, stor samling du hadde :-)

  SvarSlett