5. august 2012

Med hjertet i halsen


I sommer holdt jeg nesten på å slette hele bloggen min…


Jeg skulle lage ny mal til bloggen. Det gikk jo greit, men når jeg først var i gang tenkte jeg at jeg skulle prøve å få på plass følgerfunksjonen også. Den hadde vært ute av drift i flere uker.  På en amerikansk blogg fant jeg oppskriften på hvordan det kunne ordnes. Man skulle gå inn på innstillingene og forandre bloggadressen sin, f.eks bare føye til en bokstav. Så skulle man logge seg ut og etterpå logge seg inn igjen for å forandre navnet tilbake slik det var før. På et eller annet finurlig vis skulle følgerfunksjonen komme tilbake hvis man gjorde dette.


 Første del av prosessen gikk greit, men da jeg skulle logge meg inn igjen fikk jeg beskjed om at «DENNE BLOGGEN ER SLETTET». Samme hva jeg gjorde og hvor jeg søkte den opp, så fantes den ikke lenger! Hjertet hamret mens jeg febrilsk prøvde å finne hjelp på Blogger sine sider. Der fant jeg en lang liste med mulige grunner for at en blogg sto som slettet og like mange helt uforståelige (for meg) måter en kunne fikse det på.


 Jeg klikket motløst rundt der inne og havnet til slutt inne på utformingssiden til min egen blogg. Det var i alle fall noe! Jeg prøvde så å forandre bloggnavnet tilbake til det opprinnelige, men fikk beskjed om at det ikke kunne gjøres. Jeg prøvde flere ganger, men fikk samme beskjed. Jeg hadde nesten gitt opp da jeg skulle prøve igjen en siste gang før jeg måtte på jobb og da klarte jeg det! Bloggen var tilbake igjen, fin og rask og med følgere og alt mulig. Jeg tror det må kalles flaks for jeg ante virkelig ikke hva jeg holdt på med…Jeg kommer i alle fall aldri til å røre den adresselinjen igjen!


Bildene her har ingenting med saken å gjøre, men noe håndarbeidsrelatert må en jo ha med :)
Mobiletuiene er sydd av en liten rest av et kraftig bolstermønstret stoff. Det ble akkurat nok til to etui, nesten helt like, bare litt forskjellige klaffer. Etuiene ligger i butikken min.

24 kommentarer:

 1. Hei, lenge sidan sist, dette var ei grufull historie... Eg er veldig redd for å gå inn på noko eg ikkje veit kva fører hen. Har lyst å forandre på bloggen, men tør ikkje meir enn det vanlege. Fine mobiletui!

  SvarSlett
 2. Jeg hadde en slidesbilde serie i høyre kolonne. Når jeg ville endre bildene forsvant hele greia! Vet ikke om jeg får det til igjen med den nye blogger. Så jeg har lært å ta back up først ..... øøø ... Tror jeg da :)

  SvarSlett
 3. Oioi! Forstår at det må ha vært nervepirrende! Godt at du fant bloggen igjen til sist! Falt for mobiletuiet. Landlige striper.

  SvarSlett
 4. Det var bra det gikk fint.......kjedelig å ikke få det til
  Men godt det lot seg ordne

  Ønsker deg en fin kveld

  Klem

  SvarSlett
 5. Takk og pris at du fann den igjen :) Det er ikkje så enkelt alltid dette datagreiene!
  Nydeleg stoff til mobiletui.
  Ha ein fin kveld.

  SvarSlett
 6. Kjente pulsen økte her jeg satt..... Ingen god følelse det der. Så bra at det ordnet seg for deg :)
  KLæm

  SvarSlett
 7. Hvor var det bra at du ikke mistede bloggen - jeg ville være ked af at undvære den, for du inspirerer mig rigtig meget med dine fine syninger.
  Meget, meget flot etui!

  SvarSlett
 8. Åhhh, hvor jeg dog kender det !!! Der kan gå helt panik i en, når der sker sådan noget, og hvor får man lige hjælp? Og så går det aligevel, og man får trykket på en tilfældig knap, og pludselig lykkes det, men man ved ikke bagefter, hvad man gjorde. Godt det lykkedes, for jeg læser din blog med stor fornøjelse.
  Marianne

  SvarSlett
 9. Skrekk og gru og skrekk og gru! Mister en bloggen mister en noe av seg selv. Bloggen betyr mye - veldig mye. Men gudskjelov, allikevel ikke alt:-)

  SvarSlett
 10. Hei
  Grøss og gru,og heldige deg at du ikke mistet alt.Eg har mistet /slettet mange av grunnelementene som er i bloggverden i min blog Quiltegleder.Våger ikke mer nå,lar det være slik.Det skulle ha vor blog grunnopplæring på internet/bøker.De med gode datakunnskaper sliter også med saker og ting på blogging,så dette må være vanskelig
  Beste hilsen Quiltegleder Margrethe Jåstad

  SvarSlett
 11. Oj, så nervepirrende! Godt det gikk bra til slutt!

  Når bilder og tekst ikke henger sammen kalles det to parallelle historier, og det liker jeg! Flotte etuier!

  Ha en fin ukestart, klem!

  SvarSlett
 12. Oi oi... Godt det gikk bra.. :)
  Flotte etui, har sansen for de litt kraftige stoffene. Jeg bruker en del av de når jeg syr vesker o.l.
  Ha en flott kveld videre, og en fin fin uke. (Uten flere nestenulykker.. :))
  Klem, Kristin

  SvarSlett
 13. Huff, det må ha vært noen skrekkelige timer mens det sto på. Er veldig glad for at det ble i orden. Du har en flott blogg med masse inspirasjon. Gleder meg til å følge deg utover høsten :-))

  SvarSlett
 14. Ja grøss, skjønner godt du hadde panikk, men godt at alt løste seg!
  Herlig å se det du har sydd nedover hele innlegget, nydelig :)

  SvarSlett
 15. Godt du fant tilbake til bloggen din igjen - skjønner at du hadde litt panikk for at den var borte. Blir jo nesten som en dagbok i grunnen.
  Lykke til videre med bloggingen :-)
  Quilteklem

  SvarSlett
 16. Å herlighet, godt at det gikk i orden til slutt! Jeg skal i hvertfall ta lærdom av denne historien :o) Klem

  SvarSlett
 17. Litt av en skrekkhistorie - så det er godt å se at du er tilbake igjen ! Flotte etui du har laget.

  SvarSlett
 18. Så godt at alt gikk bra til slutt. Jeg prøvde selv på samme måten for å få tilbake følgerene mine, men med meg gikk det bra. Må innrømme at jeg hadde hjertet i halsen imens jeg holdt på.

  Kjekt at du er her i alle fall.

  Astrid

  SvarSlett
 19. Så sprekt mobiletui..
  Ikke noe god følelse dette når enn tror det er helt galt, bra det rettet seg:-)

  SvarSlett
 20. Gisp! Det er akkurat denne skrekken som holder meg fra å fornye bloggdesignet... Nå har den vært uendret siden oppstarten i februar 2009; det nærmer seg vel verdensrekord.
  Pludrehanneklem

  SvarSlett
 21. Det var bra at du klarte å ordne bloggen og føgerne dine! Huff, vi bloggere vil jo gjerne passe ekstra på bloggen da.
  Herlig mobiletui du har laget:))

  SvarSlett
 22. Jeg forstår deg godt... :-(
  Holdt nesten på å gjöre det samme for ikke så lenge siden. Jeg oppdaterte bloggmallen, og en masse ting ble endret. Hadde også hjertet i halsen för alt var på plass. Jeg kommer IKKE til å oppdatere den mere.....
  Fint å se at du er tilbake.
  Flott mobiletui.

  SvarSlett
 23. Herlighet, for en thriller! Vet ikke hva jeg hadde gjort om bloggen ufrivillig hadde blitt slettet. Hadde nok vært et ganske mørkt øyeblikk ja.

  Hadde ikke fått med meg at du var tilbake fra sommerferie. Godt at du fikk lyst til å blogge tilbake. Det hjelper kanskje med ny PC?

  SvarSlett
 24. Hei igjen!
  Så flott at det ordnet seg, det hadde vært utrolig trist å mistet alt. Du har en veldig ryddig og pen blogg, og alt du lager er delikat og ordentlig. Nydelige etuier.
  Ha en fin kveld....og helg når den kommer.
  klem fra Grethe

  SvarSlett