16. april 2007

Nytt prosjekt...

I dag har jeg tatt fram symaskina, restekurven og Trine Bakkes bok "Lappesaker". Jeg har tidligere laget nåleputer på norgesglass etter inspirasjon fra denne boken. Nå tenkte jeg at jeg skulle sette igang med et større prosjekt.
Etter å ha lest Trine Bakkes bok har jeg blitt mer og mer inspirert til å prøve hennes arbeidsform. Hun forteller at hun sjelden vet på forhånd hva hun skal sy, eller hvor produktet senere vil passe i huset hennes. Hun starter bare med noen vakre stoff og syr noen blokker. Det kan være firerblokker, nierblokker eller kanskje stjerneblokker. Etterpå finner hun stoffer som kan passe som fyllmasse mellom de ferdigsydde blokkene. Hun kaller det "å gå tur med blokkene" når hun går slik rundt mellom stoffene sine for å finne noen som kan passe til fyllmasse og til rammer.


Jeg har startet med noen firerblokker...
Hva det skal bli? Det vet jeg ikke enda, men håper jeg har nok stoffer til et lite teppe, eller kanskje en duk.
Nå gjelder det bare å "holde koken til mål" som Trine Bakke sier.


19 kommentarer:

 1. Jeg tviler ikke et øyeblikk på at dette kommer til å bli enda et vellykket prosjekt mellom deg og symaskina di!

  SvarSlett
 2. Ja , dette blir spennende.

  SvarSlett
 3. Hei, det blir spennende å følge utviklingen! Hva blir dette tro? Boken til Trine Bakke er utrolig inspirerende, jeg kjøpte den fredag før palmesøndag og leste i den hver dag i påsken, tror jeg, og familien min trodde jeg hadde fått hakk i plata... Og jeg har masse planer om å sy både det ene og det andre i den boka, men først skal jeg sy Lise Bergene rådhustrappblokk løper, jeg er inspirert av deg! Og jeg har et stjerneprosjekt... men må jobbe litt også... Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 4. Skal bli spennende å se det ferdige resultatet! Fine farger!

  SvarSlett
 5. Det hørtes jo spennende ut! Blir artig å se hva det blir til slutt. :)

  SvarSlett
 6. Love these blocks. Colours I would pic for sure. Sorry I can't understand your language as I would love to know what you are doing with them.

  SvarSlett
 7. Kommer innom senere for å se hva det blir, nydelige farger.
  Ønsker deg en fin dag.

  SvarSlett
 8. Jeg liker fargene du har valgt, og spennende blir det å se hva du velger at det skal bli til slutt :o)

  SvarSlett
 9. Hei. Det gleder meg å se at du har tatt fram symaskinen igjen. Jeg er relativt ofte innom bloggen din. Du er så flink med valg av farger. Takk for masse inspirasjon. Det blir spennende å se resultatet. Det blir garantert bra.

  SvarSlett
 10. Dette blir spennande. Gå inn på bloggen min og les om Trine Bakke og foredraget eg høyrde på søndag. Du hadde elska det! Blir sikkert meir inspirasjon her på bloggen no framover...Stå på, eg er kjempespent.

  SvarSlett
 11. Jeg matte bare kommentere innlegget om glansbildene, jeg kjente nemlig igjen mange av dem! Jeg har ogsa tatt vare pa de i alle ar, det er jeg glad for na. Kanskje mer fordi boka var fra min bestemor, mer enn glansbildene. Men na vet jeg a sett mer pris pa slike ting :) Du har forresten en veldig koselig side du! Aina :)

  SvarSlett
 12. Ser ut som et spennende prosjekt, nydelig med firerblokker, skjønne farger også. Blir kjekt å se hva du ender opp med.

  SvarSlett
 13. ...men så spennende da : = )

  SvarSlett
 14. Tack för gratulationen! Du vet att det är bl.a dig som jag har att tacka för att sylusten har återvänt.
  Det ser spännande ut det du håller på med. Väntar otåligt på nya bilder.

  SvarSlett
 15. Puss och Tack, vad söt du är./ Stina

  SvarSlett
 16. Så spennende dette er! Høres ut som en morsom måte å jobbe på ja. Vet ikke helt om jeg ville klart det, jeg er nok en liten kontrollfrik så jeg må nok vite hva det skal bli når jeg begynner på et prosjekt ;) Men det hadde vært moro å prøve... Gleder meg til å se hva dette blir, nydelige farger!

  SvarSlett
 17. En artig måte å jobbe på. Jeg pleier å gjøre omvendt, planlegger å sy et teppe (syr nesten bare tepper da...) og så håper på at jeg holder koken til mål... hi hi. Har et par tepper å jobbe med nå, prøver å bli ferdig snart. Ditt prosjekt er spennende, hva blir det ut av de fine lappene dine...?

  SvarSlett
 18. Den bog ser spændende ud. Er der et link til et sted, hvor man kan kigge inden i bogen....?! k.h. Mette

  SvarSlett
 19. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett