3. august 2007

Litt nytt og noe veldig, veldig gammelt

Først det nye. Jeg fikk pakke fra Stoff og Stil i dag. Litt prikker og striper og ruter må en jo ha...

Jeg bestilte noen patchworkstoffer også. De var veldig billige, men jeg håper de er av god kvalitet likevel. De hadde mange fine, men jeg bestilte disse fem, så får jeg prøve ut om de er bra før jeg eventuelt kjøper flere.
Og så over til det gamle.

Dette gamle syskrinet fikk jeg av besteforeldrene mine da jeg var hos dem i sommerferien. Det har tilhørt min tipp-tippoldemor som het Marith Thoresdatter. Oppe på lokket har det vært en nålepute, men den finnes nok ikke lenger. Kanskje ikke så rart. Skrinet er laget i 1855!

Jeg ble så glad da jeg fikk dette skrinet! Synes det er veldig spesielt og rart å tenke på at min tipp-tippoldemor har hatt sysakene sine her...

Jeg har litt lyst til å ta i bruk syskrinet. Synes ikke det skal gjemmes bort eller bare stå til pynt. Det er jo ment å være et syskrin og da vil jeg gjerne bruke det til det.

Jeg tenkte jeg skulle lage en ny nålepute for å ha på lokket. Jeg har funnet fram noen stoffer som jeg synes passer. Jeg vet jo at det mest sannsynlig ikke har vært noen nålepute i lappeteknikk på syskrinet, men jeg tror det kommer til å passe bra. Tenkte jeg skulle montere den med de stiftene som står igjen i lokket. Da er det jo bare å ta den av igjen hvis noen etter meg finner ut akkurat hvordan den opprinnelige nåleputa så ut.

Ja, og så må jeg få takke Lappetausa for at hun har skrevet så fint om meg på bloggen sin. Hun har nominert meg til Rockin' Girl Blogger! Det var veldig hyggelig og overraskende. Det er visst meningen at jeg skal nominere fem bloggere jeg også, men det blir da helt umulig! Det er så mange koselige bloggere der ute som jeg setter pris på.

Ha en riktig fin helg, alle sammen!

26 kommentarer:

 1. Så flott sy-skrin du har fått! Det må være veldig spesielt og moro siden det har vært brukt av din tipp tippoldemor! Det blir sikkert flott med nålepute på lokket, og det ser ut som stoffene du har tatt ut passer perfekt til det gamle skrinet! De nyinnkjøpte stoffene dine ser lekre ut! Ha en fin helg!

  SvarSlett
 2. Så många fina tyger du har fått tag på igen. Prickar, ränder och rutor kan man aldrig få för mycket av och lapptäckstygerna var så söta.
  Skrinet var verkligen fint och jag förstår att du är glad över det. Du skall absolut ta det i bruk, det var ju meningen en gång i tiden.

  SvarSlett
 3. Hei og gratulerer med nominasjonen og nytt/gammelt syskrin. Morsomt å ha sånne gamle ting, og bruke dem til det de var ment til.
  Ha ei fin helg.

  SvarSlett
 4. Hei, lenge siden jeg har vært her inne hos deg nå. Du lager jo så utrolig mye fint, at jeg alltid kjenner det klør litt i det ene lille sy-genet jeg eventuelt måtte ha etter min mor. (Som er pensjonert sydame)Hmm, får ta og finne ut av det der en dag, om symaskinen vil spille på lag med meg...
  Nå er det min tur til å være missunnelig på deg, og ikke bare bittelitt, heller! Gubbanoa for et syskrin!! Det er helt nydelig, og du må så absolutt ta det i bruk. Jeg synes det er så koselig med slike gamle ting, noe helt ekstra er det jo at det er fra noen i familien. Gleder meg til å se det ferdig med nålepute. Ha en fortsatt god helg, klem :-)

  SvarSlett
 5. Love that wooden box and your fabrics are bright and cheery!

  SvarSlett
 6. For et fint skrin! Og så artig at det har tilhørt din tipp tipp oldemor. Enda koseligere enn å finn ting på loppis. Og så mange fine stoff. Ble riktig inspirert så nå skal jeg sy puter til rommet til prinsessa mi:)
  Ha en fin lørdagskveld!

  SvarSlett
 7. For nokre herleg stoff du har kjøpt! Eg har ikkje handla hos "Stoff og Stil". Handlar du frå katalog, eller nettbutikk?
  Syskrinet var ei flott gåve, og du kjem nok til å få til ei nålepute som passar godt. Artig at du har tenkt å bruke skrinet!

  SvarSlett
 8. Så delikate stoffer du har shoppet deg!
  God helg!

  SvarSlett
 9. Det er virkelig et vakkert syskrin du har fått deg. Tror nok det har havnet hos den rette mottaker. Det er litt morsomt å se de stoffene du har kjøpt. Jeg har kjøpt en del av de samme stoffene nå i sommer, også disse quiltestoffene. Skal bli spennende å se hva vi får ut av dette, Ha ei fortsatt fin helg.

  SvarSlett
 10. Trekk lodd, då vel....

  SvarSlett
 11. så herlig skrin. det er det vel ikke mange som har. stofene dine er kjempe fine. det blir nok masse fint t av de. gleder meg til å se.

  SvarSlett
 12. For ett nydelig skrin og klart du må ta det i bruk. Alt for fint til å gjemmes bort :D
  Nydelige stoffer du har kjøpt deg!!

  SvarSlett
 13. For et nydelig syskrin! Et flott arvestykke. Stoffene du har funnet fram passer jo utmerket, håper du viser oss et bilde når du har fått på plass ny nålepute:-)

  SvarSlett
 14. Hej och tack för dina snälla ord hos mig! Kul att du gillar min stil =) och min blogg!!
  Här verkar det vara mysigt med, ska kika runt lite mer.

  Kram Johanna

  SvarSlett
 15. OOOOOOOOOOO I love these fabrics and the old box! I see some familiar fabrics ;o)
  Although I can't understand what you write, I like to take a look at the pictures!

  SvarSlett
 16. These fabrics are beautifull !!!- Take a look at www.stoffamstueck.de -they sell fabric with little dots very cheaply...
  Claudia from Berlin

  SvarSlett
 17. Jeg elsker også prikker!

  SvarSlett
 18. Hei! Har vært i hytta hele helga og gått glipp av innlegget ditt, men nå er jeg her igjen. :)

  Du var jo veldig heldig som fikk det gamle syskrinet, det passer jo godt til deg også som syr så mye. Jeg tror det kommer til å bli fint med en slik nålpute som du skal sy til det. Blir spennende å se hvordan det blir. Det er veldig koselig å ha slike gamle ting etter slektninger.

  Grattis med nomineringa også! :) Artig sånt. :) Fikk en fra Ida tidligere. Nydelige stoff du har kjøpt også.

  SvarSlett
 19. Jeg har visst nominert deg jeg og.
  Nydelig skrin du har fått.Gleder meg til å se nåleputa.

  SvarSlett
 20. Å, så heldig! Skikkelig morsomt med slike gamle ting som man kjenner historien rundt. Og med alle de nydelige stoffene du har kjøpt så bør det vel være en smal sak for en kreativ sjel som deg å lage en ny nålepute...? :o))

  Ha en super dag!!

  SvarSlett
 21. Jag fick ett syskrin av min faster (aunt) som tillhört min farmorsmor (my fathers grandmother) och blev jätteglad! Och Stoff och Stil är bäst, jag väntar en beställning därifrån med prickar, ränder och rutor jag med!

  SvarSlett
 22. Hei, nå har jeg sittet i lange tider og bladd meg i gjennom bloggen din. Så utrolig mye fint du lager :) Mye inspirasjon å hente her!

  SvarSlett
 23. Hei!
  Så mye fine stoffer du har fått i hus!! Nå tenker jeg det blir mye flott for oss å se etterhvert...hihi:)
  Det skrinet var jo bare helt spesiellt!:)Ekstra hyggelig når det har tillhørt slektninger.Din tippoldemor har sikkert brukt dette flittig:)....de var jo så flinke til håndarbeid på den tiden...

  SvarSlett
 24. Så flotte stoffer du har handlet. Lommeboka mi har ikke godt av sånne bloggrunder akkurat nå.
  Jeg har forresten nominert deg, ta en titt i bloggen min.

  SvarSlett
 25. Oj for et nydelig syskrin : )

  SvarSlett
 26. Skal si det var mange flotte stoffer du har anskaffet deg. Det er nu godt med et lager som man sier. Må bare ha det. Hi hi.

  Skrinet var kjempeflott. Artig å få sånne ting. Man setter så stor pris på det..

  SvarSlett