11. februar 2009

Neste prosjekt...

Neste prosjekt blir grønt!

Det skal bli et sengeteppe. Tror jeg...

Har tatt utgangspunkt i noen sjøgrønne stoffer som jeg kjøpte på salg en gang. Har aldri funnet noe å bruke dem til, for de passet liksom ikke inn i noe syprosjekt. Men nå har jeg satt dem sammen med andre grønne stoffer, lysegrønne, lime, noen lyseblå og hvite. Tror det kan fungere!

Og så et lite tips!

Når jeg skjærer opp stoffer blir det jo alltid rester. I steden for å legge dem i restekurven (der det fort blir kaotiske tilstander og veldig uoversiktlig), skjærer jeg dem til i små kvadrater.

Noen store, andre små, alt etter hvor stor restebiten er.

Til slutt legger jeg dem i poser etter størrelse. Så er det bare å ta dem fram når en trenger noen, til en ninepatch for eksempel.

Og hvis en klarer å samle mange nok kan en kanskje sy et slikt teppe. Dette har Lise Bergene sydd og hun har brukt ikke mindre enn 230 ninepatcher...

Dette, og mange andre flotte tepper kan du finne i boken "Lises lappetepper".

25 kommentarer:

 1. wow lurt ;) har myyyye restestoff ja, to kasser fulle trur æ...

  SvarSlett
 2. Dette var veldig inspirerande, Timotei! Veldig ryddig og oversiktleg. Har du ingen ufo-lager du??

  SvarSlett
 3. Å blir spennende:-))
  Hvor strukturert du er med å ordne lappene/restene dine;-)
  Ha en fin og kreativ dagunterbes
  unterbes

  SvarSlett
 4. Vet du, jeg tror restekurven min bare vokser og vokser. Så det var en god ide, kutte ferdige biter eller striper... Jeg har problemer med å kaste, så mane av bitene er kjempebittesmå...

  SvarSlett
 5. Så fine behagelige farger, det teppet kommer til å ose av ro og avslappning, det med restekorga var en god ide,jeg hopper opp i restekorga mi å begynner med det samme.
  -Anneli-

  SvarSlett
 6. God morgen!Tar en titt i Blogglandia før jeg skal på jobb.
  Du verden så flott teppe du lager.Ja stoffer man tror er ubrukelig kan blir kjempefine når de blir satt sammen i f.eks et lappeteppe.Morsomt å leke seg med farger.
  Alltid så mye spennende her hos deg.
  Så smart med disse ninepatcher du sorterer og legger i små poser.Jammen finner man mange tips her inne.
  Ha ei flott uke(som jo går mot slutten atter en gang)og lykke til med teppet.
  Vi får vel se den ferdig håper jeg.

  SvarSlett
 7. Det blir sikkert kjempefint som alt annet du lager:0))) Takk for tipset, det ninepatch teppet var veldig imponerende og fint! Blir jo en del små rester som nesten er søppel, og da er det der genialt! Ha en flotters dag!

  SvarSlett
 8. Gleder meg til å se fortsettelesen på teppet!! Lurt å skjære opp kvadrater og legge de pent vekk! Synes jeg ofte kaster biter som kunne blitt til noe hvis jeg hadde spart på de!! Ha en god dag videre!

  SvarSlett
 9. Hei Rannveig!
  Teppet ditt ser ut til å bli veldig fint. Går også rundt og har lyst til å sy et teppe, men har ikke fått den rette insirasjonen ennå. Den boka til Lise Bergene burde jeg kanskje ta en titt på. Så ut som det var mange fine ideer der.
  Tipset ditt om små lapper var veldig lurt. Er jo mye enklere å ta lappene i bruk, når de er ferdig kuttet og sortert!!!!
  Ha ei fortsatt god uke, og god helg :-)

  SvarSlett
 10. Her var det mange nydelige farger. Sengeteppe? Det må da være litt av en jobb? Men, kjenner jeg deg rett, så er det vel ikke lenge til det er ferdig. Gleder meg til å se resultatet!!!
  Ha en stålende helg!

  SvarSlett
 11. Blir spennende å se teppet etterhvert, fargene var iallefall nydelige. Også så lurt med de firkantene da :o) Blir nok å herme etter deg der, ja.

  SvarSlett
 12. Hei!Flotte farger i din nye quilt.
  Gleder meg til å følge med.
  Lurt tips.Takk.
  God helg!Linda :))

  SvarSlett
 13. Hei! Det var skikkelig lurt - det å skjære opp restene altså :) Nå ble jeg skikkelig inspirert. Haugen i restekurven min vokser jo stadig, og der hersker det i grunnen bare kaos :o)

  Det nye prosjektet ditt ser spennende ut, blir artig å følge med her fremover...

  SvarSlett
 14. Jeg må si det ligger et nøysomt arbeid bak alt du gjør. Jeg er imponert!

  SvarSlett
 15. This book looks very good - and your new project, too.
  The colours you chose are so nice together - I am curious to see the result :)
  Greetings from Berlin
  Claudia

  SvarSlett
 16. Så fina färger på teppet....samtidigt ett jätte bra tips, å kutta upp rester med en gång, kanske man samtidigt kan sy sammen några i mellanåt när man syr, bruka det som hjälpe bit......så sparar man tråd.... ja det kanske man ska testa....
  Mia

  SvarSlett
 17. Å, dette blir nok eit flott teppe! Herlege stoff og fargar! Ha ein fin søndag!

  SvarSlett
 18. Tror det blir et flott teppe! Ser ut som det er mange gode farger sammen. Det er kjempelurt å kutte restebitene så de er klare til et nytt prosjekt! Det er av og til jeg bare har lyst til å sy noe, men ikke så veldig lyst til å begynne å skjære. Men jeg har aldri kommet så langt at jeg har kuttet opp det som er i restekurven, tror jeg må ha det som et prosjekt. Målet er jo å ha like god orden og oversikt som du har i restekurven, spørs om det målet er langt fram i tid...;)

  SvarSlett
 19. Dette prosjektet blir spennende å følge videre:)

  SvarSlett
 20. Så spennanes å se når prosjektet dett blir ferdig.
  OG det va kjæmpelurt å skjære ut firkanta av restestoffet. Den kjæm eg tell å kopiere fra deg:-)
  Ønske deg ei flott og ny uke:-)
  klæm

  SvarSlett
 21. Tusen takk for hygggelig hilsen i bloggen min igjen. Blir sååå glad for besøk og tilbakemeldinger:)

  SvarSlett
 22. Prosjektet ditt ser veldig fint ut, jeg liker enkle blokker som yter stoffene rettferdighet...jeg får titte innom og se på fortsettelsen. Det du gjør med restelappene er kjempesmart. Kanskje jeg skal ta meg sammen og få mer system på restekassene jeg også :)Det er første gangen jeg er inne på bloggen din, tror jeg - du har mye vakkert her!!

  SvarSlett
 23. Jeg blir så imponert av ordenen du har i sysakene, og du har en kjempefin blogg:)

  SvarSlett
 24. hei, dette teppet blir veldig fint, ja det var trivelig på lappetreff og ekstra trivelig å få møte deg som er dama bak denne fantastiske bloggen som gir så mye inspirasjon og mye glede av å se i :-)

  SvarSlett