20. august 2010

Fra Bernina til Janome...


Det kom en ny symaskin i hus, fortere enn svint! Jeg er fremdeles i sjokk over å ha kjøpt noe så dyrt, så raskt! Jeg som vanligvis må "tenke på det", se litt mer, vurdere alternativer osv. (Og helst ønske meg en ting, lenge, lenge, før jeg kan kjøpe den).


Jeg var egentlig bestemt på å kjøpe en ny Bernina, men så kom jeg over denne Janomemaskinen, Janome Memory Craft Horizon 7700 QCP. Jeg hadde hørt så mye bra om denne nyeste Janomemaskinen og sett reklame for den bak på Quiltemagasinet. Jeg prøvde den ut litt i butikken og før jeg visste ordet av det var maskinen min!


Det er mye som har skjedd på symaskinfronten siden jeg kjøpte min mekaniske Bernina for 19 år siden. Det er veldig mye nytt å venne seg til. Her festes det tråder og klippes tråder bare ved å trykke på en knapp...Du trenger ikke engang tre i nålen selv...

Maskinen har et stort innvendig arbeidsområde og hele 5 lysdioder. Du velger sømmer med en roterende bryter og en touch-skjerm.


250 forskjellige sømmer...innebygd overtransportør, flere quilteføtter...Og så går den så stille! Nå kan til og med guttene mine se på TV mens jeg syr...


Janome reklamerer for denne maskinen ved å si at det er "Kjærlighet ved første sting". Jeg er litt for sjokkert og overveldet til å kjenne den store kjærligheten, men den kommer kanskje ved sting to eller tre...

47 kommentarer:

 1. Gratulerer! Du blir nok kjempefornøyd med denne selv om det er en overgang fra en gammel og god Bernina til dagens moderne maskiner. Jeg gikk fra en 25 år gammel Bernina til Janome i vår, og er veldig fornøyd. Det eneste er at den nye maskinen er mer "følsom" og sier ifra når det er noe den ikke liker (der jeg kunne kjøre over stein, iallefall nesten..., med den gamle). Lykke til - gleder meg til å se det du tryller fram med nymaskina.

  SvarSlett
 2. Gratulerer med ny maskin. Har også hørt mye bra om denne maskinen, så du skal nok få det kjekt. Av erfaring: Prøv ut det meste av hva den kan ganske kjapt, ellers har det tendens til å bli ubrukt. Lykke til !!
  Ha en riktig fin helg (kanskje syhelg?)

  SvarSlett
 3. Gratulerer med ny symaskin!! Klart du måtte få ny maskin i ein fei, du som syr så mykje fint! Kos deg i helga :))

  SvarSlett
 4. Gratulerar till en fantastiskt fin symaskin! Det är ju ett rent nöje att få sy med en så bra symaskin.
  Ha en bra syhelg!

  SvarSlett
 5. heheh så artig :) æ driv enda å prøvesyr masse, før å tste den ut, e masse finesser æ aldri har sett før, tenkte og å melde meg på ettk urs for å kunne utnytte maskina t d fulleste ;)
  grattis me ny maskin!

  SvarSlett
 6. Gratulerer! Den ser og høres avansert ut! Gleder meg til å se hva dere tryller frem!

  SvarSlett
 7. Gratulerer med ny maskin, du har gjort et godt valg :-) Tror nok kjærligheten kommer til å vokse seg frem, og gleder meg til å se hva det blir ut av samarbeidet mellom dere :-)
  Ha en flott fredag!

  SvarSlett
 8. Tillykke med maskinen! Håber du bliver rigtig glad i den. Det er som at få et nyt stykke legetøj!

  SvarSlett
 9. Den ser godt nok dejlig ud. Tillykke med den.

  SvarSlett
 10. gratulerer med ny maskin. Kjøpte selv en enklere utgave, Janome 4100 sist høst,og er kjempefornøyd. Lykke til og kos deg i utforskningen.

  SvarSlett
 11. Gratulerer med ny maskin! Har selv nettopp gått til anskaffelse av en sånn en, og det er mye å utforske. Er godt fornøyd med det jeg har fått prøvd til nå. Blir spennende å se hva dere to vil finne på i lag. Lykke til!

  SvarSlett
 12. Å nå ble jeg litt misunnelig. Gratulerer med ny maskin.
  Tror du har gjort et bra valg, men det er nok en helt annen maskin enn din gamle Bernina.
  Jeg har Janome selv, men denne står øverst på ønskelista.
  Går nok ikke lang tid før du tryller fram noe flott.
  Ser ut som du får fint syvær i helga.
  Kos deg med maskina, og GOD HELG!!

  SvarSlett
 13. Gratulerer med ny maskin. Gleder meg til å se hva du og maskinen produserer etterhvert :-)

  SvarSlett
 14. Gratulerer og velkommen som "janome - mamma" , he he!
  Jeg er veeldig glad i min :-)
  Håper vi får se mer av alt det fine du syr fremover:-)
  Ha en fin helg,
  klem Hege.

  SvarSlett
 15. Gratulerer med ny maskin....heldig er du
  Ønsker deg en fin sy helg

  Klem

  SvarSlett
 16. Gratulerer så masse, den ser heelt rå ut! Skjønne deg når du beskriver din tilstand....jeg har sjøl ei Bernina....tenk å få ei slik ei i hende....KOS deg med den nye flotte.

  SvarSlett
 17. Gratulerer! Du kjem nok til å bli fornøyd. Eg har kost meg med Janome i 10 år no - eit godt valg. Bli godt kjent, og nyt det.

  SvarSlett
 18. Hei igjen! Når det gjelder den stingplata, så har jeg forstått det sånn at man kan redusere åpningen som nåla går ned igjennom når man syr rettsøm.Gjelder kun når nåla er i midtposisjon. Dette skal være til hjelp når man syr små biter og f.eks trekanter slik at stoffet ligger stødigere og sømmen dermed skal være lettere å holde rett. Har ikke utforsket dette ordentlig...enda.

  SvarSlett
 19. Hei ! Grattis igjen ;O)
  Ser ut som ei kjempeflott maskin ,
  denne blir det sikkert produsert mye fint av .
  God helg og kos dæ ;O)

  SvarSlett
 20. Gratulerer med ny symaskin, jeg er veldig fornøyd med min Janome!
  God helg :O)

  SvarSlett
 21. Gratulerer med ny maskin.
  Den såg verkeleg flott ut.
  Kos deg med den.

  Ha ei flott helg :-)

  SvarSlett
 22. Gratulerer så mykje med ny maskin!!
  Eg har også Janome og er fornøgd med den, sjølv om den ikkje er så avansert som di. Men du syr mykje, så du fortener ei god maskin!
  Ha ei fin syhelg!

  SvarSlett
 23. Kos deg med den nyew maskina, så vert du kjent med den. Før du anar skjønner du ikkje korleis du klarte deg med den gamle. Har ei elleve år gamal janome og er godt fornøgd. Helsing Jofrid

  SvarSlett
 24. Gratulerer med ny maskin.
  Velkommen i Janome klubben. Du vil ikke angre.
  Jeg har maken, kjøpte den i mai. Såg den første gang på årsmøtet til NQF i mars, måtte vente til mai før den kom til Norge. " lange måneder.

  Jeg har hatt Janome i 6 år, den gamle er en mindre maskin. Kan ikke tenke meg noe annet. Den nye er bare et vidunder.

  Lykke til. Gleder meg til å se hva du tryller frem.

  SvarSlett
 25. Gratulerer så mye med den nye symaskina. Denne så knallbra ut. Ingenting er så herlig som å prøve ut en ny maskin. Lykke til!!

  SvarSlett
 26. Heldigrisen;}
  Lykke t m ny maskin -
  vil nok bli heilt greit å sy på ættekvart:)
  Go hælg!

  SvarSlett
 27. Gratulerer med ny symaskin. Du får nok mye glede av den.
  Ha ei fin syhelg.
  Klem Elisabeth

  SvarSlett
 28. GRATULERER!!! Denne kjem du til å bli veldig fornøgd med, det trur eg. Men mykje å setje seg inn i, treng vil litt tid for å gå seg til, som det heiter.

  SvarSlett
 29. Gratulerer med ny maskin. Å jeg og vil. Har hatt lyst på ny lenge, men økonomien sier jeg må vente. Lykke til med maskinen. Gleder meg til å se alt det fine du tryller frem med den ;)
  Trude :)

  SvarSlett
 30. Sa fort gode ting kan skje! Gratulerer med den nye symaskinen! Den er kjempefin og jeg har lest litt om den, mye positivt.
  Lykke til!

  SvarSlett
 31. Gratulera så masse med ny maskin, og det var jammen god reklame!

  Lagre innlegget ditt eg :o)

  Kan eg spørr ka den kosta forresten?

  SvarSlett
 32. Gratulerer med ny maskin! Og sier litt som 1. mann , nymotens maskiner er litt mer følsomme og en kan ikke sy "alt" lengere ,-)

  SvarSlett
 33. Artig at det vart ny maskin. Jeg hadde tatt den jeg og om den hadde kommet da jeg kjøpte min Brother. det er herlig å sy på slike maskiner.
  Du skal ikke ha med kaffe før i november. Møtes tirsdag.
  Kos deg, det er greit å sy i regnværet.

  Elisabeth på quilten.

  SvarSlett
 34. Gratulerer med ny symaskin !!

  SvarSlett
 35. Gratulerer så mye med ny symaskin! Så heldig du er ! Skulle ønske det var meg.. Har en enkel Janome, men ønsker meg en mer avansert Janome.. :) Hadde hoppet i taket over å få en som denne ! Lykke til, og så gleder jeg med til å se alt dere kommer til å trylle fram sammen ! Klem

  SvarSlett
 36. Gratulerer med ny symaskin :) Den så veldig avansert ut, er spent på å høre om erfaringene dine etterhvert. Ønsker meg også ny symaskin :)

  SvarSlett
 37. Hello Timotei. I would like to falow your blog but i don´t find where to click on. It is wonderfull. Congratulations. Teresa

  SvarSlett
 38. Gratulerer så mye med den flotte symaskinen! Kos deg! Gleder meg til å se dine neste prosjekter.

  SvarSlett
 39. Gratulerar till en fin ny symaskin! Du kommer att få många roliga timmar framför den!!

  SvarSlett
 40. Gratuler så masse med ny flott symaskin!! Tenk så kjekt å skal prøve ut alle nye innstillinger! Gleder meg å se hva du tryller frem!!
  Fortsatt go søndag!

  SvarSlett
 41. Gratulerer Rannveig!
  Håper du blir like fornøyd med ny-maskina som eg e me mi Janome! Denne så jo spennende ut, med mange fine sømmer... :-)
  LYKKE TIL!

  SvarSlett
 42. Gratulerer med ny maskin. Jeg kjøpte ny i begynnelsen av juni hentet den i juli og har ennå ikke montert den, men det er på tide....
  Jeg kjøpte foresten Husqvarna Sapphire. :))

  SvarSlett
 43. Til lykke med den nye symaskine. Glæder mig til at se hvad du skal igang med:))

  SvarSlett
 44. Gratulerer! Jeg har hatt min siden 1 juni og var også overveldet - men etter å ha quiltet to sengetepper på den og diverse annet så er kjærligheten stor... min maskin heter "Fejjajin" og hun er vakker! fnis
  Men helt seriøs - hun er kjempegod på å sy!

  SvarSlett
 45. Nå har jeg testet sikksakken og det er det samme her som på din - den må stå på 5-7 i trådspenning for å bli fin. Det står i manualen at den skal stå på auto så jeg vet ikke - jeg tror ikke jeg kommer til å gjøre noe med det annet enn å huske på å stille trådspenningen...

  SvarSlett
 46. Gratulerer med kjempe stilig ny maskin! Jeg tror vi vil ha mye glede av den og får produsert mye flott! :)

  SvarSlett