23. august 2010

Inspirert
Jeg har latt meg inspirere av disse nydelig nåleputene laget av Megan med bloggen 100% philistine made. Jeg har laget flere slike i forskjellige farger i sommer, men da jeg skulle vise dem her på bloggen kunne jeg ikke finne igjen nettsiden jeg ble så inspirert av... Det er jo nesten som å lete etter en nål i en høystakk...


Men så, i går, kom jeg helt tilfeldig over nettsiden igjen! Så da kan det bli blogginnlegg med nålepute og link og det hele.

Slik ser den ut bak...Nåleputene er noe av det siste jeg sydde på min gamle Bernina.


Min nye Janome,som jeg bare så vidt har rukket å bli kjent med, måtte tilbake til sybutikken igjen i dag. Det er noe som ikke stemmer med trådspenningen. Maskinen har automatisk trådspenning, men flere ganger måtte jeg justere den manuelt for å få stingene pene, først bare på sikksakk, men etterhvert på rettsøm også. Slik skal det jo ikke være. Håper virkelig det ordner seg FORT!


En liten oppdatering:
Da har symaskinen kommet hjem igjen, frisk og rask og etter en samtale med Janome har både jeg og damen i sybutikken lært noe nytt om trådspenning på symaskiner med liggende spolesystem. Symaskinen har vært riktig innstilt hele tiden. Hvis du syr sikksakk og vil at sømmen skal bli like fin bak det du syr på som foran, så må du justere trådspenningen manuelt, selv om display og bruksanvisning sier at du skal bruke auto. Så da lærte jeg det!
Og nå kan jeg sy igjen!

13 kommentarer:

 1. Nydelige, rart at det blir så lekkert med noen ruter i litt lignende farger. Litt av en rolls-royce maskin du har kjøpt(hørte om den janomen med rødt på sida på quiltetreff i kveld ,-), håper du snart har den hjem igjen.

  SvarSlett
 2. Åååå, så søt. Helt utrolig hvor lite som skal til for å fikse noe så stilig. Det klør i sy-fingrene mine ;-)
  (drømmer om å få prøvd den myntpungen din!)

  Ha ei fin uke, klem ¤

  SvarSlett
 3. Veldig søt nålepute! Takk for link til fin blogg. Synd du skulle få problem med maskina, håper det ordner seg fort. Spent på kva du skal sy no :)

  SvarSlett
 4. Kjempefine nåleputer, fin måte å sy opp litt av restene på.
  Det er nok bare litt smårusk med maskina, du har den nok snart i hus igjen.
  Ha en fortsatt fin uke.

  SvarSlett
 5. Kjempeskjønn! Dette må jo være en ypperlig julegave til noen og enhver :) Tror jeg må prøve å sy noen sånne- har masse små rester som jeg ikke har hjerte til å kaste... Håper du snart har maskina oppe og går så vi får se mer av det fine du lager!
  klem fra Sissel

  SvarSlett
 6. Ciao!! Hello! Wonderful Blog, all beautiful!!! big kiss from Roma
  Anabella
  Little Things

  SvarSlett
 7. så bra du fikk fikset maskina, da vet æ kæm æ ska maile om æ får lignende problem ;)

  SvarSlett
 8. Gratulerer med ny maskin! Ja det tar litt tid til å lære seg å bruke en ny maskin, uansett hvor mye man har sydd med den gamle :)
  Jeg gikk på kurs for å lære mer om min.

  Kjempesøt nålepute i skjønne farger.

  SvarSlett
 9. Gu så søte de er :o)
  Nydelige nåleputer!!
  Klem, Anne:)

  SvarSlett
 10. Så fine de var, kjempeflotte farger :)

  SvarSlett
 11. Such a sweet pincushion! Great work!

  Best wishes,
  Tatyana

  SvarSlett
 12. Nydelig! Og takk for linken.

  SvarSlett
 13. Hei igjen og takk for koselig kommentar. Ja, jeg har blogget før, og gjør nå et nytt forsøk for tredje gang, denne gang med nytt blogg navn. Så får vi se om alle gode ting er tre??

  Bloggen din er en av bloggene jeg har fulgt i flere år, uansett om jeg har blogget selv eller ikke. Du lager så masse flott og er til stor inspirasjon :)

  Aid

  SvarSlett