15. juni 2011

Etui til heklekrokene

Heklekrokene mine har fått en helt ny tilværelse!

Før måtte de ligge slik med en stram gummistrikk rundt magen...

Men nå har de fått hvert sitt rom!
Etuiet ble til etter prøve og feile - metoden så her er det mye som kan forbedres. Klaffen burde kanskje vært lenger ned og flere rom kunne også vært greit å ha. Dette var alle heklekrokene jeg fant i farten, men jeg har helt sikkert flere liggende i hekleprosjekt her og der. Alle rommene er sydd like brede, men det er kanskje litt dumt hvis en har skikkelig store heklekroker?

Foldes sammen og et silkebånd knyttes rundt. Stoffet kommer fra Åhlens og er rester etter noen vesker jeg sydde en gang.

Og så har jeg flere heklekroker med samme størrelse av en eller annen merkelig grunn! Enda merkeligere er disse to som begge er nummer 4, men den ene har da mye større krok enn den andre. Hvordan er det mulig da?

24 kommentarer:

 1. Så flott heklenåletui!!

  Når det gjelder de to i str.4 , så er det vel tykkelsen på nåla og ikke størrelsen på "hodet" som gjelder, eller er jeg helt på feil jorde nå..??..

  Ha ei finfin uke iallefall! :-)

  SvarSlett
 2. Så flott å få orden på heklenålene :o) Mappen ble kjempe fin.
  Jeg har også sett at jeg har heklenåler med samme nr, men forskjellig størrelse..... men da har det også vært forskjellige fabrikanter. Uten at det burde ha noen betydning......

  SvarSlett
 3. Så smart og ryddig å ha heklenålene i så lekker etui!
  Du må lage flere av disse, flotte presanger:)

  SvarSlett
 4. Fint heklenåletui! Litt orden i heklesakene er ikke å forakte.

  Det med ulik størrelse på heklenåler med samme nummer har jeg også lurt litt på. En dame i en garnbutikk forklarte at det er tykkelsen på selve nålen som teller, akkurat som for strikkepinner. Men det kan jo ikke stemme, for det blir ikke samme resultat når man hekler. Mystisk!

  SvarSlett
 5. Så lekkert det ble!♥

  Har lenge tenkt på å lage noe sånt til mine heklekroker også, men det prosjektet har ikke kommet seg øverst på "to do"-lista mi ennå... Det kommer jo stadig nye ting på lista over ting jeg vil lage, den vokser mer enn den krymper! *LOL*

  Klem,
  Aud

  SvarSlett
 6. Så fin, og praktisk!
  Klem Fredrikke

  SvarSlett
 7. Veldig fint! Å ha orden i pinner og kroker er herlig! Det dummeste jeg vet er når jeg må lete etter ting. Liker best orden :)

  SvarSlett
 8. Så fint det ble og veldig praktisk. Jeg burde sy meg ett slik + ett til strikkepinner også. Ha en fin dag. :)

  SvarSlett
 9. Veldig praktisk, og kjempefint.
  Angående størrelsen, så er det vel sikkert sånn som med klær - det kommer ann på fabrikanten og landet de er laget i.

  SvarSlett
 10. Veldig smart. Har mine heklenåler og strikkepinner samlet i en tre-eske. Ikke like stor orden der for å si det sånn.

  SvarSlett
 11. Den ble jo kjempefin og så kjekt å ha alle heklenåler samla! Det der med forskjellen på hodet... det har også jeg et par som er, merkelig!!!
  Ha en fin dag, klem.

  SvarSlett
 12. Kjempefint og praktisk.
  Dette med de 2 krokene kan jo være at det er 2 forskjellige fabrikker. Eller det kan være at den ene er litt nyere slik at det har forandret formen på de. Tykkelsen er jo den samme, det er bare størrelsen på bøyen som er forskellig.

  Astrid

  SvarSlett
 13. Søt og praktisk! Jeg har også vært borti samme mysterie med heklenåler i samme størrelse med forskjellig størrelse på en måte.. Ha en fin dag! Siri:-)

  SvarSlett
 14. Rigtigt flot og smart.

  SvarSlett
 15. Stilig og en knall idè.

  Elisabeth

  SvarSlett
 16. Det ble veldig fint :-) Er det ikke rart det der med at det dukker opp flere pinner i samme størrelse ;-)

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 17. så himla fina virkförvaringspåse!!..Jag har oxå menat sy ¨nått liknande..men de ha nu inte blivit av.Märkligt då huvudet va större på den ena virknålen...;O))

  SvarSlett
 18. Flott mappe til heklenålene. Kjekt og ha de i et etui :-)
  Ønsker deg en riktig strålende helg.

  SvarSlett
 19. I just found your blog and so many wonderfull things. Lovely!

  SvarSlett
 20. Kjekt med en slik hekleetui. Forskjellige nåler har jeg også, selv om de har samme mm-nr. Det er nok forskjellig merke... ;)

  SvarSlett
 21. Nydelig etui i delikate farger!
  Ha en god søndag! :)

  SvarSlett
 22. Greit å få orden på heklekrokene.
  Smarte og flotte etuier!

  SvarSlett
 23. Herlig etui! Må lage meg et slikt jeg også, legger deg til bloggrollen min om det er ok? Jeg kommer stadig innom bloggen din når jeg googler etter no, thihi.

  SvarSlett