20. september 2007

Flittige hender

Dette er Marie.
Marie ble født i 1877. Da hun var 24 år gammel giftet hun seg med Eilert som var fire år eldre. Etterhvert fikk de seks barn. Marie var min mormors mor.
Jeg har dessverre ingen minner om Marie for jeg var så lita da hun døde. Men jeg har jo dette bildet av henne og det er jeg veldig glad i. Jeg liker det så godt fordi det er et hverdagsbilde. Hun har ikke pynta seg for å dra til fotografen, men sitter der i forkleet sitt og med heklinga mellom fingrene. Jeg tror nok Marie hadde flittige hender. Mamma har fortalt at hun var så flink til å hekle. Hun heklet store sengetepper som hun ga bort til barna sine og barnebarna.


I sommer var jeg så heldig å få dette fine sjalet. Det er sjalet til Marie. Det brukte hun som skaut når hun skulle være fin. Det var vanlig på den tiden å ha noe på hodet når en var ute blant folk. En skulle ikke gå barhodet.

Jeg synes det er helt nydelig. Og så synes jeg det er så koselig å tenke på at det har vært Marie sitt. Dette skal jeg ta godt vare på. Det er virkelig en skatt.

28 kommentarer:

 1. Det var et veldig fint og koselig bilde av oldemoren din. Hun så veldig snill ut, syns jeg.

  Moren min har et lignende sjal etter min oldemor. Det er akkurat samme knytingen på frynsene, men det har ikke det mønsteret i stoffet, det er ensfarga svart. Jeg har fått låne det noen ganger når jeg har hatt kjole eller skjørt på meg. Har hatt det over ryggen. Det gir alltid en spesiell følelse å gå med det..

  SvarSlett
 2. Så fint bilde og sjal, koselig minne å ha!

  SvarSlett
 3. For et godt bilde ! Det var så ekte og naturlig , virkelig et bilde som du må ta godt vare på, så det fine sjalet, litt av en skatt må æ si!
  Du må ha ei fortreffeli helg, for den nærmer seg igjen...

  SvarSlett
 4. Nydelig hverdagsbilde, og de er det nok ikke så mange av, for stort sett var de jo pyntet nå bilder skulle taes...
  Sjalet var nydelig, kjempemorro å få ha et slikt minne...

  Ha en koselig kveld...

  SvarSlett
 5. Fine minne å ha! Kjekt med eit bilete som ikkje er oppstilt, men viser kvardagssysler. Sjalet til Marie er vakkert! Kan tru ho har følt seg fin då ho pynta seg med det. Dei hadde ikkje så mange ting før, men du verda kor fint og forseggjort det kunne vera. Ja, dette er verkeleg ein skatt å ta vare på...

  SvarSlett
 6. Så koselig bilde av Marie, og hun hadde et helt fantastisk sjal, det var bare helt nydelig!! Artig at det er i så god stand også:) Hun tok nok vare på tingene sine den damen der;) Virkelig en flott skatt!
  Ha en flott kveld!
  Klem:)

  SvarSlett
 7. Så koseleg innlegg!! Kjekt å få arve slike gamle skattar, og sjalet ser jo like fint ut enno! Ønsker deg ei fin helg :o)

  SvarSlett
 8. Et flott innlegg! Det er noe spesielt med slike gamle familiebilder. For et vakkert sjal du hadde arva, det var du heldig med!

  SvarSlett
 9. Adorable photo! Even though I cannot understand the language here, I love your blog.
  Marylouweidman.blogspot.com

  SvarSlett
 10. Så nydelig bilde av din oldemor, sjalet er nok et vakkert minne om henne. Husker at min bestemor også hadde et sånt sjal, det er nok borte nå. Husker at hun brukte det når hun skulle være fin, hun var født i 1900, det var nok noe som hørte de gode gamle dager til. Ha en fin helg, kos deg med et av dine nydelige prosjekter. Klem fra Mona.

  SvarSlett
 11. Nydelig innlegg..Har hatt en bestemor som elsket handarbeid og alltid fikk tid til å gjøre litt innimellom alle pliktene.
  Har stor respekt for hva de eldre kan,viktig å få med seg deres erfaringer hvis man har anledning.
  Ha ei flott helg.

  SvarSlett
 12. For ett koseligt bilde av din oldermor. Og sjalet var bare helt nydelig.Det ligner silkebrokade, kan det stemme?? Uansett ett utrolig vakkert minne fra en svunnen tid.

  SvarSlett
 13. Hei!! Det var et utrolig koselig bilde. Man kan nesten fornemme roen i det hun holder på med... Sjalet er jo bare en SKATT, det må du ta godt vare på ja. :o)

  Ønsker deg en strålende helg!

  SvarSlett
 14. What a precious souvenir ! Is it hand-embroidery on the shawl ? So beautiful...

  SvarSlett
 15. Det var et nydelig innlegg! Jeg sitter her med klump i halsen og lurer fælt på hvordan Marie var og hva slags liv hun levde. Ja, sjalet er helt fantastisk, og bildet også en skatt.

  Så forresten at dukkekjolen med ball var solgt...Men kanskje du lager flere. I så fall kjøper jeg gjerne et sett. God helg!

  SvarSlett
 16. Så fint et bilde av henne, ho såg så god ut. Det er veldig artig å ha noe etter sine etterkommere. Man setter så stor pris på det..

  Ha ei fin helg!!!

  SvarSlett
 17. Guri !
  Herlig innlegg - virkelig:)
  Elsker slike gamle foto , og er veldig glad i slketgransking - så moro å ha en eindel etter henne, og så flott den var!!

  God helg!

  SvarSlett
 18. Er innom for å ønske deg en fantastisk helg!
  Klem:)

  SvarSlett
 19. Å heldige deg. Tenk å ha et slik gammelt sjal. Det er rart å tenke på hvor lenge det er siden det ble brukt av henne. Verden var annerledes da ja.... Ha en fin helg.

  SvarSlett
 20. Så koselig å lese om din oldemor. Bilde av henne er så behagelig. En flott dame med flittige hender.
  Men du er nå flittig du og synes jeg. Så mye flott du lager.
  :o)

  SvarSlett
 21. Vilken mysig bild på din mormors mor och vilken vacker sjal! Visst är det kul att få saker som en anmoder har haft. Jag fick ju ett syskrin som du vet tillhört min farmors mor. Tänk att där hade hon alla sina sysaker. Att de var flinka í fingrarna förr stämmer, min morfars mor gick samtidigt som hon stickade sockar! Ingen tid fick gå till spillo!

  SvarSlett
 22. Hei og takk for gode sokketips, nå er de forsøkt tatt i bruk.
  Det sjalet skjønner jeg godt at du er glad i. Det er morsomt å ha sånt arvegods.
  Ha ei fin helg videre.

  SvarSlett
 23. Åh, vilket fint fotografi! Visst är det fint att få något som en förfader/moder har haft och älskat. Min mamma gav mig en guldring med en rosa sten i på min 20 årsdag. Den hade min mormors mor haft, jag bär den jämt och älskar den!

  SvarSlett
 24. Så flott bilde! Litt uvanleg med slike kvardagsbilder frå "gamle dagar". Blir veldig inspirert av dei flotte dukkeklærne du lagar, trur eg må setje igong med nokre sånne prosjekt. Ynskjer deg ei riktig god helg!

  SvarSlett
 25. Jeg er innom for å si at jeg har tagget deg på min side;)

  SvarSlett
 26. I don't know if is a shawl of your great-grandmother but and a very beautiful shawl!!!

  SvarSlett
 27. Veldig fint kvardagsbilde av oldemora di! Lys og komposisjon skapar så fin stemning!

  SvarSlett
 28. Bella foto e storia..dalle sue mani nascevano piccoli capolavori..E tu nn sei da meno..

  SvarSlett