7. februar 2007

Nåleputer

Det ble noen lapper til overs etter at jeg sydde vesken. Det ble akkurat nok til to store nåleputer. Plass til mange nåler i disse!
Duken i hardangersøm er det min bestemor som har laget.

17 kommentarer:

 1. Hei Timotei! Jeg syns det var lurt å lage veske av den mislykka duken. Det er helt forferdelig å ta opp quiltesømmer!! Det sitter liksom ekstra godt fast. Kjedelig jobb, ja. Søte små nåleputer av restelappene ble det jo også, så aldri så galt at det ikke er godt for noe. :o)Hardangersømmen ser nydelig ut.

  SvarSlett
 2. I was helping my younger boy yesterday night with his english homework, searching infos about the Viking...After he left for a shower I stay "scotched" to the computer with Wikipedia-Norway and...discovered a true dictionnary, Norwegian-English, even a site to hear all the different pronounciations of the letters...wow ! I'm on my way ! I'm learning a bit every day !
  Your pincushions are sweet, by the way. I see that you don't want to throw away or let sleep in a pile, any little bit of "lapper" !

  Esther

  SvarSlett
 3. Disse nåleputene ble fine. Fargene er så avstemte og behagelige...Jeg har sikkert noe liggende som jeg kan lage til nålepter også....Hva har du inni? Stappevatt,eller platevatt? Det må vel være litt kompakt regner jeg med....

  SvarSlett
 4. Så kjempekoselig nåleputer, og væsken, den ble bare helt lekker.

  SvarSlett
 5. God ide med nålepuderne. De er blevet rigtig fine.

  SvarSlett
 6. Så søte nåleputer!!

  SvarSlett
 7. Så fin veske og nåleputer du har laget likte fargene veldig godt.
  Fin duk i handangersøm koselig med hjemmelaget ting.

  SvarSlett
 8. Hulda: Ja, det var bra det ble noe ok ut av det likevel. Jeg hater å sprette opp, men gjør det jo likevel. Er nok litt pirkete. Er veldig glad i den hardangersømduken ja.

  Esther: You are learning a bit of norwegian every day, I think. Soon you will be able to read, write and speak norwegian! That's true, I don't want to throw away any pieces of fabric. Even small pieces can fit into a quilting project.

  Sol: Først har jeg quiltet på vanlig måte med platevatt (for det er jo egentlig en del av den mislykkede duken...) Så vrangsydde jeg på bakstykket og stappet puten med fyllvatt til slutt.

  Kreoline: Tusen takk!

  Sarah: Tusen takk til deg også!

  Merete: Tusen takk!

  Ella: Takk! Liker disse fargene godt jeg også. Er alltid hyggelig med hjemmelagede ting ja. Er spesielt glad i denne duken i hardangersømmen og bruker den mye.

  SvarSlett
 9. Så nydelig både vesken og nåleputene var. Er nåleputen laget av to lapper som er sydd sammen ?

  SvarSlett
 10. Julie K: Tusen takk! Ja, nåleputen er ganske enkelt laget av to like store kvadrater som er sydd sammen.

  SvarSlett
 11. De ble jo kjempefine - en ide jeg fikk lyst til å kopiere en gang (hvis det er lov...) Morsomt med de knappene.

  SvarSlett
 12. Mia: Takk! Klart du kan lage disse du også!

  SvarSlett
 13. Kjempefine nåleputer! Duken fra bestemoren din var jo bare nydelig da. Hardangersøm er så flott!

  SvarSlett
 14. Vesken ble jo helt super - nydelig fargesammensetning! Og nåleputene var jo rett og slett helt nusselige de også! :-) Noen ganger går ikke alt som planlagt - jeg har faktisk en løper liggende helt ferdigsydd som jeg er skikkelig misfornøyd med - nå fikk jeg faktisk en god ide av deg! :-) Ha en riktig god helg!

  SvarSlett
 15. Hei! Jeg har skrevet svar til deg i bloggen min, men kopierer det inn her også: Jeg bruker som regel fargen "egghvit" når jeg maler møbler. Det er det som er standardfargen på dører/lister/vinduer/tak etc.. så da står det jo i stil til noe i huset, så kan man heller brekke fargen på veggene.. tenker jeg da... men det er jo smak og behag.

  PS: Ser du bor på Levanger. Der har jeg bodd og studert i ett år.. også har jeg broren min boende der, og svogeren min m/fam... :)

  SvarSlett
 16. Tusen takk for kommentar og besøk i min blogg! Nå har jeg kost meg her hos deg, utrolig mye fint å beundre her! Og det er så morsomt å oppdage flere bloggere som liker lapper :) Jeg kommer innom igjen!

  SvarSlett
 17. Ellie: Takk! Er veldig glad i hardangersøm jeg også. Det er så tidløst og passer inn uansett, synes jeg.

  Anne-Grethe: Det er ikke alltid alt går som planlagt nei...Blir spennende å se om du får noe ut av den løperen din som du er så misfornøyd med. Kanskje det blir en veske det også!

  Ingrid: Takk for tipset! Har kjøpt meg to trehvite hyller som jeg tenkte å male hvite. Ellers er det nok mye annet her i huset som hadde behøvd et malestrøk også...

  Dinemor: Tusen takk! Ja, det er gøy å holde på med lappeteknikk. Alltid så spennende å se hva andre lager synes jeg.

  SvarSlett