3. februar 2007

5 books i wish I could read for the 1st time all over again

Julie K utfordrer alle som er glad i å lese bøker til å sette opp en liste over sine favoritter. Det handler altså om bøker du gjerne skulle ha lest for første gang - igjen. Spennende! Her kommer min liste:

Tove Nilsen: Skyskraperengler
Jeg husker at denne boken traff meg veldig første gang jeg leste den. Boken er delvis selvbiografisk. Tove Nilsen forteller om en oppvekst på Bøler, om det å være ung jente i en ny drabantby. Husker jeg likte så godt det tøffe, direkte språket og den realistiske hverdagen som ble beskrevet.
Dea Trier Mørch: Skipet i flasken
Jeg har lest de fleste bøkene av Dea Trier Mørch. Hun er absolutt en favoritt. I bokhylla mi har jeg "Skipet i flasken" og "Morgengaven". det er i grunnen vanskelig å nevne en spesiell bok. Det er mer fortellerstilen hennes jeg fenges av. Den helt spesielle fortellerstemmen som jeg bare finner i hennes bøker. Dea Trier Mørch sine bøker er som små kunstverk, både i bilder og ord.

Jane Austen: Stolthet og fordom
Det er så befriende å kunne drømme seg bort i Jane Austens romaner om den engelske overklassen . Her er det humor, ironi, kjærlighet og herlige personkarakteristikker.
Bjørg Vik: Elsi Lund
Skulle gjerne lest bøkene om Elsi lund for første gang - igjen. Husker jeg syntes det var så trist da siste side var lest. Skulle gjerne visst hvordan det gikk videre med Elsi...


Selma Lagerløf: Keiseren av Portugalia
Jeg "oppdaget" Selma Lagerløf i fjor sommer. Den første boken jeg leste var "Keiseren av Portugalia" og den satt som et skudd. I ettertid har jeg lest flere av bøkene hennes, men ingen kan måle seg med denne. Den handler om Jan i Skrolycka og hans altoppslukende kjærlighet til datteren Klara. Som voksen flytter Klara til byen og lar ikke høre fra seg på mange år. Faren innbiller seg at Klara har blitt keiserinne. Selv kaller han seg "Keiseren av Portugalia".

11 kommentarer:

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 2. Å så koselig å se din liste. Måtte jo le da når jeg ser de samme bøkene som jeg selv liker så godt. Skyskraperengler var faktisk en av de som holdt på å havne på min liste. Likte den også veldig godt, har leste den mange ganger.
  Og Dea Trier Mørch sine har jeg jo alle av. Er å enig, liker historiene og hennes herlige bilder.
  Stolthet og fordom har jeg bare sett som tv serie, men elsker jo den, og kan tenke meg at boken er kjempefin.
  Elsi Lund har jeg også lest og likte boken veldig godt. Keiseren av Portugalia har jeg faktisk, men aldri lest, helt tillfeldig det tror jeg.

  SvarSlett
 3. Å så kjedelig jeg skrev en lang kommentar som forsvant.

  Kjempeartig å se din liste. Elsker også disse bøkene. Skyskraperenglene holdt på å komme på min liste også. Og alle dea trier mørch sine har jeg. Ja det er noe med hisroriene og de flotte bildene hun lager, man blir glad.
  Elsi Lund likte jeg også veldig godt. Stolthet og fordom har jeg kun sett som tv serie, men elsket den. Keiseren av portugalia har jeg, men ikke lest, helt tilfeldig det.

  Får prøve å sende denne kommentaren da å se om den kommer seg inn.

  SvarSlett
 4. Jeg elsker den her udfordring. Det er "gratis" inspiration til ferielæsningen.
  Jeg har læst stolthed og fordom (10 gange!!!) og en del af Dea Trier Møllers bøger (og synes vældig godt om dem).
  Hav en god dag i morgen.

  SvarSlett
 5. Vet du, ser nå at min første kommentar også kom inn. Den var ikke der da jeg skrev den siste. For ett rot hos bloggene for tiden.

  SvarSlett
 6. Julie: Så artig å se at vi liker samme type bøker! Ja, det er litt rot med Blogger for tiden. Har opplevd det selv å skrive samme kommentar flere ganger. Vet jo ikke om den er kommet med eller ikke. Ha en fortsatt fin søndagskveld!

  Sarah: Ja, det er jo sant. En får jo mange tips og inspirasjon til bøker en kan lese. Og ferie og bøker hører sammen - det synes jeg også!

  SvarSlett
 7. I got to make a long search on Google and Wikipedia to fond more about the authors and title but that was worth the time i put on it...I love reading but don't take enough time for it in my life...I red a lot when leaving with in my parents' home, we had no TV...t'was sometimes ago ! I already saw the name of Selma Lagerlof , isn't she the author of Nils Holgersen ? (orthograph...mmm...)
  I'll try to find some of these books in French...easier for me !
  Esther

  SvarSlett
 8. Masse flott du lager!! Har litt "sysperre" for tiden men må jo innom og kikke litt da :) Har engang sett filmen laget på boken om "Keiseren av portugalien".Den var utrolig flott!! Kanskje jeg skal lese boken nå...

  SvarSlett
 9. Gøy å se bokvalgene dine. Jeg kunne ha vlgt flere av dem selv. Helt enig - skulle gjerne visst åssen det gikk med Elsi

  SvarSlett
 10. Esther:Yes, that's right, Selma Lagerløf has written "Nils Holgerssons underbare resa genom Sverige". I hope you find some of the books in french!

  Bare Mona: Du lager jo så utrolig mye flott, så jeg håper du blir kvitt sysperren snart! Bloggen din er i allefall en stor inspirasjonskilde for meg! Visste ikke at det var laget en film til boken "Keiseren av Portugalia". Den kunne jeg godt tenke meg å se!

  Siren: Så artig at du også liker de samme bøkene!

  SvarSlett
 11. Etter inspirasjon fra deg har jeg i dag lånt meg to Dea Trier Mørch bøker. hadde aldri lst noe av henne før. Jeg har også laget min liste i bloggen og trilogien om Elsi Lund er selvsagt med.

  SvarSlett