9. juni 2007

Varme dager...Sommeren har kommet!
Det er varmt, alt for varmt til å sitte inne ved symaskina.
Så jeg tar med meg noen heklesaker og setter meg ute i skyggen mens det er på det varmeste.
Jeg har funnet fram en gammel heklebok (trykket i 1977) og litt heklegarn.
Tenkte jeg skulle hekle noen blonder.

Flere bilder fra boka. Bestemorsruter.

Hvite blonder

En veske av stoffremser.


Hvite sommergardiner.


Eller hva med en heklet kaktus?


Og i hagen blomstrer lupinene...


...og sibirvalmuene. Bare så merkelig at alle blir gule...Jeg har hatt denne stauden i bedet i mange år og den har da alltid hatt flere farger, røde, gule, orange og hvite.
Men i år har den altså bestemt seg for å satse på gult...


Ha en fortsatt fin sommerdag alle sammen, og tusen takk for alle de hyggelige kommentarene jeg får fra dere! Det er både inspirerende og motiverende!

15 kommentarer:

 1. Du får så mange kommentarar, så no skal eg skunde meg å bli den første på dette innlegget!!
  Velkomen i hekleklubben. Det er eit flott syssel å halde på med i skuggen under eit tre... Mitt heklearbeid for tida er i ull, så det blir no litt varmt i fanget. Og så konkurrerer veslepus og eg om garnnøsta...
  Dei lupinane dine er heilskjønne. Har du sådd dei sjølv? Fargane blir liksom dårlegare med åra, tykkjer eg. Eg er veldig glad i lupinar, dei kjem trufast igjen år etter år, og med to blomstringar for sesongen. Ha ei fin helg!

  SvarSlett
 2. Her var det mye inspirerende, og de lupinene var nydelige. Har noen i den farge selv og den er så utrolig fin : )

  SvarSlett
 3. Hei. jeg har den samme hekleboken som du, jeg får finne den fram igjen.Det er fint å holde på med den hpobbyen i varmen.

  SvarSlett
 4. Så deilig det høres ut med sommervarme.Har sommer her i Lofoten også men plages litt av vind fra hav tåka..Ellers måtte jeg le da jeg så hekleboka de fra 70 tallet.Har akkurat selv vært på biblioteket og lånt to nesten like gamle bøker om hekling og strikking.Veeldig mye fint der altså.God helg til deg og dine.

  SvarSlett
 5. Timotei, every post is always an invitation to do, make, create, a lot of things with our own hands...How I wish to have 48h in a day !!!
  Bravo, bravo...

  SvarSlett
 6. Nydelege blonder du heklar!! det blir det neste eg skal hekle og..skal ha dei på hyllene inni eit skap her.

  SvarSlett
 7. Morsomt med gamle oppskriftbøker, (synes den veska så fin ut, den som kunne hekle, sukk)Masse fine blomster i hagen din.Nyt sommern , lite her..

  SvarSlett
 8. Oj, ikke visste jeg at det gikk an å hekle kaktus:) Masse fine blonder der. Det er visst over mitt nivå når det gjelder hekling. Lupiner ja:) Her i stua mi står det en stor vase med lupiner etter at mannen min var på "slang" i en grøftekant i går kveld. Ha en fin søndag.

  SvarSlett
 9. Hekling med bomullsgarn er et fint håndarbeid i sommervarmen.
  Nydelige lupiner og sibirvalmue.

  SvarSlett
 10. Så fine de blondene var! Skulle ønske jeg kunne hekle. Er jo ekstra fint med egne blonder på det man syr. :)

  SvarSlett
 11. De blondene var kjempefine!!! lurt til gjestehåndkler osv? eller har du andre planer?

  SvarSlett
 12. Så fine blonder!
  *beundre*
  Jeg er ikke noen stor-hekler dessverre, - og i allefall ikke med så tynn krok. Men etterhvert som jeg får utvidet mitt bekjentskap med symaskina, vil nok behovet melde seg kanskje? Hvem vet....
  Masse flott har du sydd også, - og gjett hvem som fant en forlengst glemt bok i skapet sitt med mønster på sirkelpunger da??
  Sånn kan det gå når man har for mye hobbyer.. *fnis*

  Ha en aldeles deilig dag, - selv om det regner en skvett så skinner solen bak skyene vet du ...

  SvarSlett
 13. Så nyyydelige blonder! Jeg synes sånne hvite litt gammeldagse heklearbeider er så nydelig, og sommerlig. Kanskje det er fordi det minner meg om min bestemor som jeg ofte ferierte hos. Hun var utrolig flink med håndarbeid, og heklet veldig mye flott :)

  SvarSlett
 14. Jeg koser meg også med hekling nå på sommeren. Det er så deilig å sette seg under parasollen med noen garnnøster og heklenål, og hekle i vei på granny squares. Da blir det nye lapper nesten av seg selv... Patchwork får jeg holde på med når det blir kjøligere igjen (håper det er leeenge til det).

  Nydelige lupiner og valmuer. Lupinene mine er for det meste blå (de andre "fine" fargene jeg sådde for noen år siden har "blitt borte", eller bare blitt blå, de også...)

  SvarSlett
 15. Så flink du er til å sy!!! :) Lekre sminkepunger og vesker :) Bestemorsruter synes jeg er sååå fine, kan faktisk hekle det og jeg har en dag en drøm om å gidde og hekle et teppe i bare hvitt. Det tror jeg ville blitt veldig fint :)
  Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett