25. juli 2007

Flere gamle ting...

Tenkte jeg skulle vise dere flere av de gamle tingene mine. Jeg skal prøve å begrense meg. Det er jo ikke sikkert det er så interessant for dere å se på alle disse gamle sakene. De har nok mest verdi for meg selv fordi de minner meg om barndommen min.

På bildet over her ser dere de aller første lekene mine. Tøyhesten er den første leken mamma og pappa kjøpte til meg. Den må være av veldig bra kvalitet. Den er nok lekt og kost masse med og den har nok blitt vasket mange ganger. Den er laget i Sverige. "Wessmann" står det på merkelappen.

Og så fant jeg disse fine putetrekkene. Noen av trekkene er ganske slitt, men broderiene er fine. Tenkte jeg kunne bruke dem i ett eller annet syprosjekt.

Og så fant jeg denne fine esken. Det er en sponeske med en brodert blomst på lokket. Det er tante Eli som har laget den til meg.


Jeg har samlet knapper i esken. Jeg passet på å sprette ut alle knapper fra klærne som skulle kastes. Det ble litt av en samling etter hvert:

Røde og lilla...


Tinnknapper og "gullknapper".


Og mange flere...

12 kommentarer:

 1. Dette var jo både koselig og artig å se på. Så fin den lille tøyhesten var, ranglene også. Søte. :) Fine de putetrekkene som det er brodert baby på, har ikke sett sånne før. Esken fra tanten din var jo også fin, med mange knapper i. :) Det er godt å ha nok knapper å ta av. :)

  SvarSlett
 2. Det er alltid morro og se hva andre har i skapet.... Hesten og rangelen var veldig koselige. Putetrekkene var utrolig søte og knappeesken var morsom. Gøy med ting som har affeksjonsverdi, de gir utrolig mye stemnig..... Ting man husker bare ved å ta på eller kjenne lukten av.....

  Selvfølgelig kan du linke meg :O), jeg har linket deg .....

  SvarSlett
 3. De lekene så kjent ut gitt. Jeg hadde ikke sånne, men niesen min født i 73 hadde sånne :o)
  Morsomt med gamle ting! Er flink til å ta vare på sånne ting selv -litt nostalgia.

  SvarSlett
 4. Koselige bilder av gamle ting og minner. De putetrekkene var virkelig vakre, det må jo kunne gå ann å lage noe fint av dem... Spesielt av dem som er slitte uansett.

  SvarSlett
 5. S� mye flott du hadde � vise frem da. Jeg digget den hesten jeg:) Og med dine sykunnskaper og ideer, s� er jeg sikker p� at du kommer til � lage noe flott av de t�rklene:)

  SvarSlett
 6. Det er så koselig å finne ting man husker som liten. Det er jo en del av din historie...:) Jeg likte så godt putetrekkene med de flotte broderiene!:) De blir nok flotte i et syprosjekt med tiden...
  Knapper er så fasinerende...husker at oldemor hadde mange fine knapper som jeg måtte titte på hver gang jeg var på besøk:)

  SvarSlett
 7. Wow ! I'm a true fan of all those buttons...I've inherited a large collection of "only one of each" from an old lady(who sewed for years) and my daughters(even in the twenties...) were oh! and ah ! when looking at them....

  SvarSlett
 8. Så mange fine minner du har frå barndommen! Stoffet som er brukt i tøyhesten liknar på dei stoffa som er moderne no...

  SvarSlett
 9. Det er jo kjempekoselig å se slike gamle ting : )

  SvarSlett
 10. koseleg med gamle ting..artig å sjå det du viser! Slike rangler kan eg huske frå min barndom og! Ha ein flott mandag!

  SvarSlett
 11. Mimring hos deg for tiden ser jeg, koselig å se så bare legg ut:-) Slik rangle med rosa hjerter hadde vi også, skal tro om den eksisterer enda, har gått sin gang mellom mange barnehender den, alle oss fire søsken, alle som mamma var dagmamma for og til sist mine to barn. Gamle knappesamlinger er kjekt å ha, håper å snuble over en på loppis en dag. Ha en fin søndag:-)

  SvarSlett
 12. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett